Een bridge financiering voor vastgoed

april 2024 – drs. Esther Dekker

Een bridgefinanciering voor vastgoed. Wat is het? Hoe werkt het en wie maakt er gebruik van? Bij Fortus zijn we gespecialiseerd in het uitgeven van bridge financieringen aan ambitieuze vastgoed ondernemers. Op deze manier slaan we 2 vliegen in 1 klap. Aan de ene kant helpen we vastgoedondernemers bij het realiseren van hun vastgoed dromen en aan de andere kant bieden we veilige en stabiele investeringskansen voor investeerders.

Wat is een bridge financiering?

Een bridge financiering is een kortlopende financiering om, de naam zegt het al, een periode te overbruggen. Vaak worden deze financieringen door vastgoedondernemers gebruikt omdat zij op korte termijn kapitaal nodig hebben. De looptijd van een bridge financiering is meestal tussen de 6 en 12 maanden.

Waarom kiezen voor een bridge financiering?

Vastgoedondernemers kiezen vaak voor een bridge financiering vanwege de snelheid en de flexibiliteit. Een goede vastgoed kans laat nou eenmaal niet op zich wachten. Komt er een kans voorbij dan wil je als ondernemer deze direct kunnen grijpen. Een bridge financiering biedt dan uitkomst ondanks de hogere rente. Met het afnemen van een bridge financiering kan een vastgoedondernemers sneller handelen en ook sneller groeien als dit gewenst is.

Wat doet Fortus?

Fortus biedt bridge financieringen aan vastgoedondernemers die affiniteit hebben met projectontwikkeling. Ons hart gaat sneller kloppen van vastgoedondernemers met ambitie en passie. Wij willen deze mensen graag helpen met het verwezenlijken van hun vastgoed droom én door onze ervaring kunnen wij optreden als sparringspartner om een project succesvol te laten verlopen.

Goed screenen is belangrijk is belangrijk

Goed screenen en het vinden van voldoende zekerheden zijn een must. Bij Fortus kijken we tijdens een screening niet alleen naar het vastgoedproject maar ook naar de ondernemers erachter. Naast een eerste hypothecaire inschrijving staat de vastgoed ondernemer ook altijd prive garant voor de lening. Zij tekenen een persoonlijke borgstelling. Uiteraard zorgt Fortus ervoor dat we met de hypothecaire zekerheden en de persoonlijke borgstelling eventuele risico’s voor de investeerder zo goed mogelijk afdekken.

Wat betekent investeren bij Fortus?

Als u bij Fortus investeert, investeert u in ons Bridge Fonds. Fortus leent het geld uit aan aan verschillende, volgens de Fortus Score Card gescreende, vastgoedondernemers. Op deze manier wordt u investering gespreid over meerdere leningnemers, wat het risico van uw investering minimaliseert.

Investeren bij Fortus betekent op een zorgeloze manier beleggen in vastgoed, zonder de stress en rompslomp die komt kijken bij een eigen vastgoed portefeuille. Iedere maand gegarandeerd de rente uitgekeerd op uw rekening. Fortus zorgt dat uw vermogen veilig geïnvesteerd wordt in tijdelijke bridge financieringen, uitgeleend aan grondig gescreende vastgoed ondernemers.

Ook investeren bij Fortus?

Instappen kan vanaf €100.000, looptijd 3 jaar, rente kan oplopen tot 8,5%

Geen rompslomp en hoofdpijn