Tijdelijk Investeren in Vastgoed: Hoe Fortus nog wel flexibiliteit biedt

april 2024 – drs. Esther Dekker

In de wereld van vastgoedinvesteringen is flexibiliteit vaak net zo waardevol als rendement. De mogelijkheid om kortetermijninvesteringen te doen met een heldere exit-strategie spreekt veel beleggers aan. Dit is waar tijdelijk investeren in vastgoed, met name via vastgoedfondsen, een uitkomst biedt.

Tijdelijk investeren

Stelt u zich voor: u investeert in een vastgoedfonds met de wetenschap dat u na slechts drie jaar alweer volledige beslissingsvrijheid heeft over uw kapitaal. Deze investeringsmethode combineert de potentie van solide rendementen met de mogelijkheid om binnen een relatief kort tijdsbestek nieuwe keuzes te maken.

Een duidelijke horizon

De crux van tijdelijke investeringen ligt in hun structurele opzet. Bij het aangaan van de investering wordt al een tijdshorizon vastgesteld. U, als belegger, weet precies wanneer uw lening afloopt en uw kapitaal weer beschikbaar komt. Na drie jaar heeft u de keuze: opnieuw investeren, uw winst verzilveren of uw kapitaal elders alloceren.

Een tijdelijke investering kan bijzonder aantrekkelijk zijn in een veranderende markt. Als de economische omstandigheden fluctueren, zoals ze vaak doen, geeft een investering met een vastgestelde looptijd u de mogelijkheid om snel te reageren op nieuwe kansen of risico’s. Dit geeft een niveau van beheersbaarheid die u met traditioneel vastgoedinvesteren zelden vindt.

Diversificatievoordeel

Daarnaast biedt een vastgoedfonds een diversificatievoordeel. Uw investering is verspreid over meerdere eigendommen of zelfs verschillende segmenten binnen de vastgoedmarkt, wat risico’s spreidt en de impact van marktschommelingen op individuele activa vermindert.

Tot slot kan het tijdelijk karakter van een investering in een vastgoedfonds aantrekkelijk zijn voor beleggers die hun liquide middelen niet te lang willen vastzetten. Het is een uitgekiende optie voor wie de vastgoedmarkt wil betreden zonder de langdurige verplichtingen die vaak gepaard gaan met direct eigendom.