DIRECT INVESTEREN IN VASTGOED

Fortus Vastgoedfondsen

DIRECT INVESTEREN IN VASTGOED

Er zijn verschillende manieren om in vastgoed te investeren, namelijk direct en indirect. Bij een directe investering wordt u direct eigenaar van een pand. Dit betekent dat u volledige controle heeft over het object, maar ook alle verantwoordelijkheden en risico’s draagt.
 
Investeren in vastgoed vereist veel verantwoordelijkheid en kennis over de vastgoedmarkt en de daarbij horende wet- en regelgeving. Als eigenaar van meerdere panden, of als u de ambitie heeft om dat te worden, moet u zich houden aan verschillende plichten en wetgevingen zoals de wet Goed verhuurderschap en de wet Betaalbare middenhuur. Daarom is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn voordat u zelf vastgoed aanschaft.
 
Het doel van investeren in vastgoed is om uiteindelijk een goed, veilig en stabiel rendement te behalen. Het rendement kan echter variëren en is afhankelijk van het risiconiveau dat u bereid bent te nemen. Daarom spreken we liever van een reëel rendement, wat betekent dat het rendement acceptabel is ten opzichte van de tijd en middelen die u investeert. Door regulering van de huurprijzen kan een indirecte investering soms niet meer het rendement opleveren dat u voor ogen had. 
 
Bij een directe investering in vastgoed bent u verantwoordelijk voor het gehele proces, van aankoop tot renovatie en verhuur. Het is daarom essentieel dat u kennis heeft van de markt en wet- en regelgeving. Vastgoed is een grote investering en een verkeerde keuze kan desastreuze gevolgen voor u hebben. Het is daarom aan te raden om professionele partijen in te schakelen om u te begeleiden in het proces. Wij informeren u graag wat de mogelijkheden zijn. 

Heeft u een vraag? Laat het ons weten...