Fortus

010 - 499 48 66


Fortus Bridge Fonds I

Van direct naar indirect beleggen...

Na het invoeren van het opkoopverbod in 2022 is er een duidelijke afname te zien in het aantal verkochte woningen aan particuliere beleggers. Toen in 2023 duidelijk werd wat de plannen waren met de wet Betaalbare Middenhuur ontstond er naast een afname van het aantal verkochte woningen ook een verkoopgolf. Door nieuwe wetgeving is het direct beleggen in vastgoed voor veel investeerders niet meer interessant geworden. Het rendement is niet toereikend, en door veel nieuwe wet- en regelgeving met bijbehorende boetes, zijn buy to let investeringen in vastgoed niet meer interessant. 

Fortus ziet om die reden een verschuiving naar de voorkeur om vermogen indirect te beleggen in vastgoed. Vastgoed blijft immers een stabiel product om in te beleggen, mits alles zich afspeelt binnen de lijnen van wet- en regelgeving vanuit de overheid. Juist hier ligt de kracht van Fortus. Door onze jarenlange ervaring in het speelveld van transformeren, renoveren, aan- en verkoop en verhuur en beheer weten wij als geen ander hoe de lijnen lopen én wat ervoor nodig is om juist binnen deze lijnen een succesvol vastgoedproject te financieren.

Door onze vastgoed kennis en ervaring creëert Fortus voor investeerders een veilige omgeving om in vastgoed te investeren.

"Wij geloven dat er in
het speelveld van wet- en regelgeving van vastgoed heel veel mogelijk is"

Hoe wij zorgen voor uw rendement

Investeren in vastgoed kan nog steeds rendabel en winstgevend zijn, mits gericht op het juiste marktsegment. Fortus focust zich om die reden op projectontwikkeling met als doel het toevoegen van meer betaalbare koopwoningen aan de markt. Er zijn nog genoeg kansen te vinden in het optoppen, verduurzamen, splitsen en transformeren van vastgoed objecten. In de vastgoedmarkt zien we de waarde van al vastgoed decennia lang stijgen.  

Door het uitgeven van overbruggingsfinancieringen aan vastgoedondernemers, helpen wij vastgoedondernemers met het realiseren van vastgoedprojecten. Een vastgoed kans laat nou eenmaal niet op zich wachten. Bridge financieringen bieden vastgoedondernemers meer flexibiliteit en groei opties, ondanks de hogere rente. Fortus financiert alleen projecten met verkoop als einddoel, waardoor we sterke rendementen kunnen garanderen. 

Door onze jarenlange ervaring zijn wij in staat, om binnen het speelveld van wet-en regelgeving, de meest interessante vastgoedprojecten te selecteren . Unieke projecten waar een vastgoedhart sneller van gaat kloppen.

Fondsstructuur & zekerheden

Fortus Bridge Fonds I is een obligatiefonds. Als investeerder verstrekt u een lening aan Fortus Capital B.V., een besloten vennootschap conform Nederlands recht. Hier krijgt u obligaties voor terug. wij gebruiken deze investering om tijdelijke overbruggingsfinancieringen uit te geven aan verschillende leningnemers.

Hoewel beleggen nooit zonder risico is, doen we er bij Fortus alles aan deze risico’s zoveel mogelijk te minimaliseren. Uw zekerheden worden gewaarborgd door een eerste hypothecaire inschrijving op het te financieren vastgoed object én de leningnemer tekent een zakelijke en privé borgstelling. Omdat uw inleg verdeeld wordt over verschillende leningnemers wordt ook het risico op uw inleg verspreidt wat risico verlagend werkt. 

Ook worden alle lening aanvragen gescreend volgens de Fortus Score Card methode. Deze methode is door Fortus ontwikkeld en gebaseerd op onze jarenlange ervaring in de vastgoedmarkt. 

u investeert in onze vastgoedfondsen, Fortus leent dit geld uit. 

De leningnemer betaalt maandelijks rente. Fortus keert u maandelijks uw rendement uit.

Stichting Obligatiehouders

 

De Stichting Obligatiehoudersbelangen Fortus Capital behartigd de belangen van de obligatiehouders, om zo de rechten van de obligatiehouders te waarborgen en hen te vertegenwoordigen in het geval van belangenconflicten of andere kwesties. Ook worden de hierboven genoemde zekerheden vastgelegd in deze stichting. Op deze manier zijn uw zekerheden altijd gewaarborgd. 

Platte tekst

Rente & looptijd

Fortus biedt een rente tussen de 7 en 8,5% met een minimale looptijd van 3 jaar. De rente die wij uitkeren is afhankelijk van de hoogte van uw investering. Wilt u meer informatie? Download onze brochure of maak een afspraak!

Onze werkwijze

Bij Fortus is onze aanpak zorgvuldig afgestemd om uw investeringsproces via ons online portaal soepel en efficiënt te laten verlopen. Echter, in ons streven naar efficiëntie, verliezen we nooit het belang van persoonlijk contact uit het oog. Onze ervaren adviseurs zijn altijd beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden en bieden ondersteuning waar nodig. Bij Fortus vinden we de balans tussen geavanceerde technologie en een persoonlijke benadering essentieel, omdat wij geloven dat de beste service zowel gebruiksvriendelijk als persoonlijk georiënteerd moet zijn.

Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact met onze investeerders. Daarom organiseren we digitale of persoonlijke kennismakingen waarin we niet alleen de details over ons fonds bespreken, maar ook de doelstellingen, risico’s en rendementsverwachtingen. Dit geeft ons de kans om een sterke relatie op te bouwen en de investeerders beter te leren kennen.

Indien u na onze kennismaking enthousiast bent, zullen wij de investeringsovereenkomst opstellen en enkele gegevens bij u opvragen. Voordat tot ondertekening wordt overgegaan, ontvangt u eerst een conceptovereenkomst.

Na ontvangst van de ondertekende investeringsovereenkomst, zullen wij u voorzien van de benodigde betaalinstructies om uw investering te voltooien.

Na ondertekening van de investeringsovereenkomst, zullen wij u voorzien van uw inloggegevens voor het beleggersportaal van Fortus, waarmee u te allen tijde inzage heeft in uw investering.

Op maandelijkse basis zal de overeengekomen rente worden overgemaakt naar uw aangewezen bankrekening.

Bij het verstrijken van de investeringsperiode ontvangt u het volledige bedrag terug. U heeft de mogelijkheid om de investering te verlengen of te herinvesteren in een ander product van Fortus. Onze adviseurs staan tot uw beschikking om u te assisteren bij deze keuze.