Veelgestelde Vragen
Op deze pagina vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen.
Mocht uw vraag er niet tussen staan, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.
U kunt ons bereiken via e-mail op info@fortus.nl of telefonisch via 085 -7605226. Ons team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.
Contact
Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Aarzel niet om ons op elk moment te contacteren via telefoon op 085-7605226 of via e-mail op info@fortus.nl.
Ons toegewijde team staat altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u de ondersteuning te bieden die u nodig heeft.
Natuurlijk, bij serieuze interesse nodigen we u graag uit voor een persoonlijke afspraak op ons kantoor aan de Rivium Boulevard 22 in Capelle aan den IJssel. Mocht het u beter uitkomen, dan bieden we ook de mogelijkheid voor een online videomeeting via Teams. Hier kunnen we samen een online presentatie doornemen, wat een efficiënte en gebruiksvriendelijke oplossing kan zijn.
Rente
Fortus hanteert 4 rentetarieven :
- 7% : bij investering vanaf 100K tot 250K – 3 jaar vast
- 7,5%: bij investering vanaf 250K tot 500K – 3 jaar vast
- 8% : bij investering vanaf 500K tot 1 mln – 3 jaar vast
- 8,5% : bij investering vanaf 1 mln
Fortus zorgt maandelijks voor de uitbetaling van de vooraf overeengekomen rente aan haar investeerders. Na een periode van drie jaar ontvangen de geldverstrekkers hun volledige inleg terug.
Vastgoedmarkt
Fortus Capital richt zich op professionele vastgoedondernemers die actief zijn in de ontwikkeling, transformatie en renovatie van vastgoed.
Veiligheid
Hoewel Fortus Capital niet direct onder de vergunning van de AFM valt, hechten we veel waarde aan transparantie. Om die reden voldoen we aan een meldingsplicht bij de AFM, waarbij we verplicht zijn hen te informeren over onze activiteiten en de investeringsopties die we bieden. Dit verzekert transparantie, maar houd er rekening mee dat dit niet gelijkstaat aan direct toezicht of regulering door de AFM.
Mocht u vragen hebben of meer informatie willen over onze werkwijze, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en eventuele zorgen weg te nemen, zodat u met een gerust hart kunt investeren bij Fortus Capital.
Bij Fortus nemen we het beheer van onze obligatiefondsen serieus, en dit wordt met grote zorg uitgevoerd door een team van deskundige fondsbeheerders.
De belangrijkste aandachtspunten in het Fortus beheerproces zijn:
- Risicobeheer: Onze fondsbeheerders hanteren een uitgebalanceerd risico beheer beleid. Door continu de marktrisico’s in kaart te brengen en doeltreffende strategieën te implementeren, streven ze ernaar deze risico’s zoveel mogelijk te beperken.
- Selectie van projecten: Met nauwgezetheid selecteren we investeringsprojecten die voldoen aan onze Fortus Score Card en die de potentie hebben om een veilig en goed rendement te leveren aan onze investeerders.
- Rentestrategie: Actief rentebeheer is cruciaal binnen onze fondsstrategie. Onze fondsbeheerders van Fortus houden de financiële ontwikkelingen op de rentemarkt scherp in de gaten om ervoor te zorgen dat onze investeerders profiteren van de beste rente.
- Diversificatie: Om het risico te spreiden en de portefeuillestabiliteit te verhogen, richt het fondsmanagement zich op een brede diversificatie. Dit omvat investeringen verspreid over verschillende segmenten van de vastgoedmarkt en geografische locaties.
Het Fortus Bridgefonds is opgezet als een obligatiefonds waar beleggers hun kapitaal kunnen inleggen. In ruil voor uw inleg ontvangt u obligaties, die eigenlijk leningen aan het fonds vertegenwoordigen. Deze leningen worden vervolgens ingezet in een verscheidenheid aan projecten en uitgeleend aan vastgoedeigenaren. Als investeerder geniet u van rente op deze obligaties, die maandelijks wordt bijgewerkt en aan u wordt uitgekeerd. Aan het einde van de looptijd krijgt u het uitgeleende bedrag terug, samen met de rente die u maandelijks heeft ontvangen.
Een extra voordeel van het Fortus Bridgefonds is dat de afsluitkosten door de vastgoedondernemers worden betaald, waardoor investeerders niet belast worden met extra kosten. Dit maakt het een bijzonder aantrekkelijke investeringsoptie met een vast rendement en een duidelijke kostenstructuur.
De borgstellingen zijn ondergebracht bij de Stichting Obligatiehouders, wat zorgt voor een robuuste bescherming. Dit houdt in dat de borgstellingen altijd gewaarborgd en veiliggesteld zijn, los van de operationele structuur van Fortus BV. Dit biedt een extra laag zekerheid met betrekking tot de uitkering van de rente en de terugbetaling van de geïnvesteerde gelden.
Elke investering brengt risico’s met zich mee, maar bij Fortus worden deze tot een minimum beperkt door:
1. Een persoonlijke borgstelling vanuit de leningnemer, waarmee deze een hoofdelijke aansprakelijkheid tekent.
2. Een zakelijke borgstelling op de bedrijven en private holdings van de leningnemer.
3. Een eerste hypotheekrecht op het project, welke de executiewaarde van het vastgoed minimaal afdekt
4. Een borgstelling op de privéwoning van de leningnemer.
5. Alle zekerheden worden zorgvuldig beheerd door de Stichting Obligatiehouders.
Fondsdetails
Bij een obligatiefonds worden de investeringen door het fonds verdeeld over verschillende lening aanvragen. Deze spreiding verlaagt het risico van uw investering. Bij crowdfund investeert u met andere investeerders in 1 project.
Obligatiefondsen bieden doorgaans meer stabiliteit en liquiditeit, terwijl crowdfunding potentieel hogere rendementen biedt, maar met een hoger risico en minder liquiditeit.
Een obligatie is een schuldbewijs dat wordt uitgegeven door overheden, bedrijven of andere entiteiten. Wanneer je een obligatie koopt, leent u in feite geld aan de uitgever van de obligatie. In ruil daarvoor ontvangt u periodieke rentebetalingen en krijgt u op de vervaldatum van de obligatie uw initiële investering (de hoofdsom) terug.
Een obligatiefonds verzamelt geld van meerdere beleggers en belegt dit gezamenlijke kapitaal in een divers lening aanvragen met verschillende looptijden en rentevoeten
Diversificatie
Door te beleggen in een obligatiefonds, spreidt u uw risico over een groot aantal obligaties. Dit vermindert het risico aanzienlijk vergeleken met het beleggen in een enkele obligatie.
Professioneel Beheer
Obligatiefondsen worden beheerd door professionele fondsbeheerders. Dit kan voordelig zijn voor beleggers die zelf weinig kennis of tijd hebben om hun beleggingen te beheren.
Werkwijze
Investeren bij Fortus is simpel en voor iedereen toegankelijk. Door op deze link te klikken, vindt u een helder stappenplan dat onze werkwijze uiteenzet.
Bij Fortus verwelkomen we zowel individuele beleggers als bedrijven met open armen. Ons platform is met zorg ontwikkeld om zowel aan de wensen van particuliere investeerders als die van zakelijke partijen te voldoen. Daarnaast bieden we ouders of wettelijke voogden de mogelijkheid om namens hun kinderen te investeren, een slimme zet om een stevige financiële basis voor hun toekomst op te bouwen. Ons aanmeldproces is flexibel opgezet, zodat u de informatie kunt verstrekken die past bij uw unieke situatie, en op een manier kunt investeren die naadloos aansluit bij uw behoeften.
Het stappenplan voor investeren bij Fortus is duidelijk en makkelijk te volgen. Het proces start met het aanmaken van een account op ons Beleggersportaal. Vervolgens kunt u op uw gemak alle beschikbare investeringskansen bekijken en krijgt u toegang tot de nodige documentatie, zodat u weloverwogen uw investering kunt kiezen. Na het selecteren van de investering die bij u past, biedt ons Fortus-dashboard u de mogelijkheid om uw portefeuille eenvoudig te beheren en bij te houden.
Zekerheden
De leninguitgifte wordt verdeeld over meerdere verschillende vastgoedprojecten en verstrekt aan meerdere professionele vastgoedondernemers met een bewezen staat van dienst en passende zekerheden, zoals borgstellingen. Het eerste hypotheekrecht wordt gehouden door de Stichting Obligatiehouders, waar alle leningverstrekkers deel van uitmaken.
Voor investeringen van meer dan 1 miljoen euro kan een op maat gemaakt product worden aangeboden, waarbij de zekerheden, zoals de borgstelling en het eerste hypotheekrecht, bij de geldverstrekker komen te liggen.
Uw gemoedsrust staat bij ons hoog in het vaandel. Om die reden hebben we verschillende beschermingslagen geïmplementeerd om uw investering veilig te stellen. Ons doel is het creëren van een gediversifieerde portefeuille, zodat uw investering gespreid wordt over meerdere leningnemers en vastgoedprojecten, wat het risico verkleint. Bovendien zetten we diverse zekerheidsrechten in, waaronder hypotheekrechten en persoonlijke en zakelijke borgstellingen als bescherming tegen onverwachte situaties. U krijgt tevens toegang tot real-time informatie over uw investering via ons op maat gemaakte beleggersportaal. Ons deskundige team bij Fortus is te allen tijde beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden en u van persoonlijke begeleiding te voorzien.
Hoewel Fortus Capital niet direct onder de vergunning van de AFM valt, hechten we veel waarde aan transparantie. Om die reden voldoen we aan een meldingsplicht bij de AFM, waarbij we verplicht zijn hen te informeren over onze activiteiten en de investeringsopties die we bieden. Dit verzekert transparantie, maar houd er rekening mee dat dit niet gelijkstaat aan direct toezicht of regulering door de AFM.
Mocht u vragen hebben of meer informatie willen over onze werkwijze, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en eventuele zorgen weg te nemen, zodat u met een gerust hart kunt investeren bij Fortus Capital.
Conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is het ons niet toegestaan om details over geldnemers en hun projecten te verstrekken. Daarnaast is het in acht nemen van deze privacy ook in lijn met de contractuele verplichtingen tussen de fondsbeheerder en de leningnemers. Investeerders bij ons verstrekken middelen die over verschillende vastgoedprojecten verspreid worden, wat diversificatie en privacy waarborgt.