Fortus

Over ons

Fortus is opgericht door drie vastgoedondernemers: Edwin de Pijper, Olivier Karg, en Drs. Esther Dekker. Ieder brengt een unieke expertise binnen het spectrum van vastgoed, van project-evaluatie tot winstgevendheid en naleving van wet- en regelgeving. Deze complementaire vaardigheden stellen hen gezamenlijk in staat om een juiste beoordeling te geven van de potentie van vastgoedprojecten.

Samen hebben ze een indrukwekkende vastgoedportefeuille opgebouwd. Deze portefeuille kenmerkt zich door een aanzienlijk aantal objecten die succesvol zijn getransformeerd, wat heeft geleid tot een significante toename in hun waarde.

Gedreven door ervaring, is hun passie verschoven naar het financieren van ambitieuze vastgoedondernemers. Ze richten zich op het mogelijk maken van de realisatie van vastgoedprojecten en het tegelijkertijd bieden van aantrekkelijke rendementen aan investeerders.

” Gedreven door ervaring, geloven we dat er binnen de lijnen heel veel mogelijk is” 

Drs. Esther Dekker

Tijdens mijn master Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht ontdekte ik mijn ware passie: het onderzoeken van de wijze waarop commerciële partijen binnen het kader van overheidsregelgeving opereren. De vastgoedsector, met zijn veelvoud aan regelgeving zoals bestuurs- en huurrecht, en de verschillende bestuurlijke niveaus waarop deze wetten worden gemaakt en toegepast, vormt een uitdagend terrein. Het complexe spanningsveld tussen de juridische kaders en het commerciële belang van vastgoedprojecten fascineert mij bijzonder. Juist deze complexiteit inzichtelijk en begrijpelijk maken behoort tot mijn specialiteiten.

Bij Fortus benut ik mijn inzicht om het potentiële succes van vastgoedprojecten deskundig te beoordelen. Het feit dat investeerders bij ons terecht kunnen voor een weloverwogen investeringsbeslissing, gebaseerd op transparantie, veiligheid en duidelijkheid, maakt me met trots.

Kennisdeling staat bij mij hoog in het vaandel. Aangezien investeerders niet dagelijks met vastgoed bezig zijn, is het van belang dat zij de kans krijgen enige kennis van vastgoed op te doen, om een verantwoorde keuze te kunnen maken. Mijn doel is om mijn kennis en expertise over vastgoed breed te delen. Dit doe ik via onze succesvolle podcast met meer dan 200.000 unieke downloads, maar ook door het schrijven van artikelen en het geven van presentaties. Om inzicht te krijgen in deze kennisbronnen verwijs ik u graag naar onze mediapagina. 

Edwin de Pijper

Ondernemerschap zit in mijn DNA. Vijfendertig jaar geleden nam ik mijn eerste stappen in het familiebedrijf van mijn ouders in woningbranche Mijn ambitie reikte al snel verder, en ik vond mijn eigen pad in de wereld van productiebedrijven.

Na enkele jaren heb ik dit productiebedrijf verkocht om mijn ware passie in de makelaardij te volgen. In 2005 startte ik als franchisenemer van Rots-Vast Woningbemiddeling in Dordrecht. Gedreven door mijn ondernemersbloed, opende ik al snel meerdere eigen vestigingen.

Omdat ik nog steeds groei ambities had en bij Rots-Vast niet verder kon groeien besloot ik samen met verschillende partners het merk ‘Domica’ op te richtten, een woningverhuur- en beheerfranchise, die al gauw uitgroeide tot een netwerk met 21 franchisenemers door heel Nederland.

Toch realiseerde ik me dat binnen de structuur van een franchise ik mijn volledige potentieel niet kon benutten. Samen met Esther Dekker hebben wij ons eigen merk Max Rental opgezet in de woning verhuur en beheer.  Later aanvullend met aan- en verkoop van beleggingspanden. 

In 2019 werd ons pad verrijkt met de komst van Olivier Karg. Gezamenlijk hebben we onze activiteiten uitgebreid met Cube Investment, gespecialiseerd in ontwikkeling en renovatie van vastgoed, en Fortus, gericht op vastgoedfondsen.

Met bijna 35 jaar ervaring in het ondernemerschap, waarvan twintig jaar in vastgoed, kan ik stellen dat ik een rijke ervaring heb in elk aspect van de branche, inclusief verhuur, beheer, ontwikkeling, financiering en de aan- en verkoop van onroerend goed.

Olivier Karg

Sinds 2019 ben ik medeoprichter van Cube Investment BV, waar ik samen met mijn partners een significante vastgoedportefeuille heb opgebouwd. In mijn rol als co-founder en directeur ben ik verantwoordelijk voor het initiëren van nieuwe projecten, het leiden van de tactische operaties, het regelen van financieringen en het beheren van de vastgoedportefeuille.

Mijn passie en visie zijn gericht op het creëren van hoogwaardige woonstudio’s voor jonge professionals. Door vervallen vastgoed te transformeren en te renoveren, creëer ik woningen die niet alleen bewoonbaar zijn, maar die ook een WOW-factor hebben. Mijn expertise in groeimarketing en mijn vaardigheid om strategieën te ontwikkelen en uit te voeren, hebben bijgedragen aan het succes van Cube Investment.

Ik zet me ook sterk in voor maatschappelijke en ecologische initiatieven. Als lid van de adviesraad van een liefdadigheidsorganisatie werk ik aan het herstellen van ecosystemen en het vergroenen van onze planeet. Mijn ondernemersgeest, ervaring in de vastgoedsector en focus op duurzaamheid zijn van groot belang voor het nieuwe vastgoedfonds.

Mijn capaciteit om nieuwe kansen te identificeren, gedurfde strategieën te ontwikkelen en te groeien in een competitieve markt is essentieel voor het succes van het Fortus vastgoedfonds. Mijn bijdrage is een waardevolle drijfveer, en mijn leiderschap en visie geven richting aan het vastgoedfonds.