Investeren in vastgoed voor beginners, zonder onnodige stress en verrassingen
De manieren om te investeren in vastgoed lijken als beginner ontelbaar. U vindt echter bijna geen betrouwbaardere vorm van investeren dan vastgoedinvesteringen. De manieren van geld verdienen zijn in de afgelopen tientallen jaren bijna geen steek veranderd.
Toch kan het soms best wel overweldigend zijn. Het zou kunnen zijn dat u hierdoor de eerste stap niet durft te zetten. Wat zijn de risico’s van de investering? En hoe weet ik dat de kosten niet de spuigaten uit gaan lopen?
Beleggen kent natuurlijk risico’s en die kunnen we niet volledig wegnemen. Toch zijn er manieren om de risico’s aanzienlijk te verminderen:
- Investeren in beleggingsfondsen in plaats van individueel vastgoed betekent een garantie van iedere maand een vast bedrag aan rendement. Let bij het kiezen voor een fonds goed op de risicospreiding die het fonds hanteert: deze kunnen flink uit elkaar lopen.
- Alles valt of staat bij een goede planning: bepaal waar u wilt eindigen en maak op basis daarvan een plan. Wat wilt u bereiken met betrekking op inkomsten?
- Investeer met het oog op de lange termijn. Om korte termijn risico’s als waardestijging- of daling op te kunnen vangen, is een blik op de lange termijn noodzakelijk.
Waarom komen zo veel beginners niet verder met hun investeringen?
Veel beginnende investeerders zien hun plannen al snel in het water vallen en trekken voor ze het zelf kunnen bevatten de stekker uit het project. Er zijn een aantal belemmeringen die we veel zien bij beginnende investeerders:
- De emotie wint het van de ratio: bij het kopen van een huis gebruikt u ongeveer 90% emotie en 10% ratio. Logisch: uw thuis moet ook aanvoelen als een thuis. Bij het beleggen in vastgoed is gevoelsmatig handelen een grote en zeer vaak voorkomende fout.
- In die lijn: emotie en geld zijn ook geen geschikte combinatie. U bent namelijk geneigd veel meer te bepalen voor een pand in plaats van te onderhandelen.
- Het stellen van de juiste vragen is belangrijk. Zo voorkomt u impulsaankopen. Vraagt u zich bijvoorbeeld af: kan ik makkelijk huurders vinden voor deze locatie? Kan ik deze locatie van de hand doen wanneer u de tijd rijp acht?
7 tot 8,5% rente op jaarbasis
Bij Fortus krijgt u 7 tot 8,5% rente over uw obligaties op jaarbasis, waarbij het precieze rentepercentage afhankelijk is van hoeveel u inlegt. Hoe meer u besluit te beleggen in obligaties, hoe hoger de rente. Het rentepercentage ligt bij ons van tevoren al vast en u krijgt uw rente (naar ratio) maandelijks uitgekeerd.
Ontwikkeling van duurzame woningen
Fortus biedt bridge financieringen aan vastgoedondernemers die affiniteit hebben met projectontwikkeling. Ons hart gaat sneller kloppen van vastgoedondernemers met ambitie en passie. Wij willen deze mensen graag helpen met het verwezenlijken van hun vastgoed droom én door onze ervaring kunnen wij optreden als sparringspartner om een project succesvol te laten verlopen.
Uw volledige inleg na 3 jaar terug
U krijgt uw volledige inleg na 3 jaar terug. Uw vermogen is nu gegroeid, zonder dat u risico’s heeft gelopen en u hier zelf iets voor heeft hoeven doen. Bij de minimale inleg van € 100.000 en een rentepercentage van 7% bent u na 3 jaar bijvoorbeeld al € 21.000 rijker.
Starten met investeren in vastgoed: de eenvoudige eerste stappen
Een oudhollandse wijsheid vertelt ons: ‘denk voordat u doet en doet u iets: denk dan alsnog’. De belangrijkste tip voor beginners blijft: denk goed na over uw vervolgstappen en maak een duidelijk stappenplan.
Begin niet gelijk te denken aan de grote vis, maar denk ook een paar stappen kleiner. Investeren met minimale risico’s doet u bijvoorbeeld met investeren in beleggingsfondsen of door het uitdenken van een strategisch plan voor het bereiken van inkomsten uit uw investeringsvastgoed.
Bij Fortus kunt u bijvoorbeeld investeren in het beleggingsfonds van Fortus, waardoor u elke maand gegarandeerd een vast bedrag aan rendement op uw rekening kunt verwachten. Dit noemen we investeren met weinig risico’s en is dus een perfecte eerste stap om veilig te starten.
Bereken uw beoogde rendement
Bent u benieuwd welk rendement u zou
kunnen halen uit een.
View more reviews here.
Duurzaam investeren in vastgoed: zo maakt u een toekomstgerichte keuze
U kunt investeren in regulier vastgoed, maar verstandiger voor de lange termijn kan het zijn om ook goed te kijken naar duurzaam investeren. De voordelen van energiezuinig bouwen en onderhouden zijn namelijk niet alleen terug te herleiden naar het milieu, maar ook naar voordelen voor de investeerder.
Er zijn ook anno 2024 nog veel fiscale voordelen te halen uit het duurzaam investeren. Met de energie-investeringsaftrek en de milieu-investeringsaftrek valt er zo al tot 45% belastingaftrek te behalen. Ook zijn er nog steeds veel subsidieregelingen rond duurzaam bouwen.
Ook in investeringsfondsen en beleggingsfondsen wordt veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Bij Fortus bieden we u die zekerheid: Fortus geeft namelijk alleen financieringen aan projectontwikkelaars die duurzame, betaalbare woningen voor de koopmarkt willen ontwikkelen.
Is het verstandig om mijn vastgoed zelf te beheren?
Als beginner kan het zelf beheren van vastgoed een leerzame ervaring zijn. U krijgt direct inzicht in alle aspecten van vastgoedbeheer, wat waardevol is voor toekomstige investeringen. Bovendien bespaart u kosten die u anders aan een beheerder zou betalen.
Echter, het vergt veel tijd en energie. U moet rekening houden met taken als onderhoud, het vinden en screenen van huurders, het innen van huur en het afhandelen van klachten. Overweeg of u deze verantwoordelijkheden aankunt naast uw andere verplichtingen.
Wat zijn de voor- en nadelen van vastgoedbeheer uitbesteden?
Het uitbesteden van vastgoedbeheer heeft als belangrijkste voordeel dat het u tijd en stress bespaart. Professionele beheerders hebben ervaring met het efficiënt afhandelen van dagelijkse zaken en noodsituaties. Ze kennen de lokale markt en wetgeving goed, wat kan helpen bij het maximaliseren van uw rendement.
Nadelen zijn de kosten (doorgaans 8-12% van de huurinkomsten) en het feit dat u minder directe controle hebt over uw investering. Voor beginners met meerdere panden of een drukke agenda kan uitbesteden echter een verstandige keuze zijn om overzicht te behouden en risico’s te beperken.
Wat zijn de verborgen kosten van investeren in vastgoed?
Bij vastgoedinvesteringen zijn er diverse kosten die vaak over het hoofd worden gezien. Denk aan verzekeringen, belastingen (zoals onroerendezaakbelasting en inkomstenbelasting), en periodieke renovaties om de waarde van het pand te behouden. Ook juridische kosten voor het opstellen van huurcontracten of het afhandelen van geschillen kunnen aanzienlijk zijn.
Leegstand tussen huurders kan leiden tot gemiste inkomsten, terwijl de vaste lasten doorlopen. Onverwachte reparaties of schade door huurders kunnen ook flinke kostenposten zijn. Het is verstandig om ongeveer 1% van de waarde van het pand per jaar te reserveren voor onderhoud.
Door deze verborgen kosten mee te nemen in uw financiële planning, voorkomt u onaangename verrassingen en houdt u uw investering rendabel op de lange termijn.
Alles over vastgoed
Wilt u investeren in ons vastgoedfonds en uw vermogen veilig te laten groeien, zonder dat u er zelf omkijken naar heeft? Esther Dekker helpt u graag verder. Plan nu een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Ontdek uw investeringsmogelijkheden op de manier die u het beste uitkomt: fysiek of online, bij u thuis of op ons kantoor.
Veel gestelde vragen
U kunt risico’s verminderen door te investeren in beleggingsfondsen met een goede risicospreiding, een duidelijk stappenplan te maken en te focussen op langetermijninvesteringen.
Investeren in een beleggingsfonds biedt maandelijkse gegarandeerde rendementen en vermindert risico’s door diversificatie. Het vereist geen directe betrokkenheid bij vastgoedbeheer en omzeilt complexe wet- en regelgeving.
Na een periode van drie jaar ontvangt u uw volledige inleg terug. Uw vermogen is dan gegroeid zonder dat u risico’s heeft gelopen of zelf actief beheer heeft moeten voeren.