Fortus

010 - 499 48 66


Fortus Verduurzamingsfonds

Dit fonds is succesvol gesloten 

Het belang van verduurzamen

Het belang van het verduurzamen van vastgoed is in onze huidige tijd niet te onderschatten. Het gaat verder dan het implementeren van energiebesparende maatregelen; het betekent een fundamentele bijdrage aan een duurzamere wereld.

Door vastgoed te verduurzamen – denk aan verbeterde isolatie, het gebruik van duurzame bouwmaterialen, energiezuinige installaties en het inzetten van hernieuwbare energie – verminderen we niet alleen onze ecologische voetafdruk, maar pakken we ook een deel van de wereldwijde energievraag en CO2-uitstoot aan. Dit is essentieel in de strijd tegen klimaatverandering en essentieel voor de gezondheid van onze planeet.

De financiële voordelen zijn ook aanzienlijk. Duurzame panden kunnen leiden tot lagere energiekosten, wat zich vertaalt in lagere operationele kosten en verhoogde netto-inkomsten voor vastgoedeigenaren. Op de lange termijn zijn deze besparingen een drijvende kracht achter de investeringsrendementen.

Ook de marktvraag naar duurzaam vastgoed groeit gestaag. Meer en meer consumenten en bedrijven geven de voorkeur aan panden die milieubewust zijn en bijdragen aan een gezondere leef- en werkomgeving. Investeren in verduurzaming kan dus ook de vraag naar en waarde van uw pand verhogen.

In een tijd waarin duurzaamheid een prioriteit is, staat het verduurzamen van vastgoed symbool voor vooruitgang en verantwoordelijkheid, en biedt het zowel ecologische als economische voordelen.

Fortus Verduurzamingsfonds I

Met onze verduurzamingsobligaties biedt Fortus Capital professionele vastgoedondernemers de kans om hun vastgoed duurzamer te maken met behulp van tijdelijke financieringen.

Al vanaf € 5.000,- kunt u deelnemen aan onze verduurzamingsobligaties en genieten van een aantrekkelijk rendement van 8% per jaar, uitbetaald per kwartaal.

Verduurzaming verhoogt niet alleen de waarde van een pand, maar versterkt ook de huurstroom, wat leidt tot een hogere waarde bij verhuur. Dit biedt vastgoedondernemers meer vrijheid en zorgt voor een stabiele en veilige investering, iets wat alleen maar belangrijker zal worden met de invoering van de Wet goed verhuurderschap en de Wet betaalbare middenhuur. Deze wetten zullen verhuur volgens het Woningwaarderingsstelsel (WWS) verplicht stellen.

In het WWS-systeem zorgt een beter energielabel voor extra huurpunten, wat weer leidt tot een hogere huurprijs en een snellere transitie naar de vrije sector.

Als het gaat om de financiering van woningportefeuilles, wordt verduurzaming steeds crucialer. Woningen die goed verduurzaamd zijn, genereren meer huurpunten, wat betekent dat banken bereid zijn meer te financieren dankzij de hogere onderliggende huurstroom.

Documenten