Beleggen in vastgoed
Elke maand gegarandeerd rente uitgekeerd, 7 – 8,5% per jaar
Beleggen in vastgoed via fonds: elke maand gegarandeerd geld op uw rekening
Beleggen in vastgoed, zonder dat u risico loopt op verlies? En iedere maand gegarandeerd rente uitgekeerd krijgen? Met het vastgoedfonds van Fortus profiteert u van de rendabiliteit die de vastgoedmarkt biedt, zonder dat u hier zelf omkijken naar heeft.
Het werkt zo:
- U investeert minimaal € 100.000 in het fonds. Vanuit het fonds verstrekt Fortus bridgefinancieringen aan projectontwikkelaars die duurzame woningen voor de koopmarkt ontwikkelen.
- U ontvangt gegarandeerd iedere maand een vast bedrag van 7 tot 8,5% rente. Op jaarbasis berekend, naar ratio maandelijks uitgekeerd.
- Na 3 jaar krijgt u uw volledige inleg terug. En is uw vermogen gegroeid.
Wat is beleggen in vastgoed en hoe werkt het?
Beleggen in vastgoed houdt in dat u investeert in onroerend goed, zoals huizen, appartementen, kantoren of commerciële panden. Het doel hiervan is om rendement te behalen en te profiteren van extra inkomsten. Dit kan bijvoorbeeld door:
- Een woning aan te kopen en te verhuren. Hierbij profiteert u van extra inkomsten door de huurprijzen.
- Een woning aan te kopen en te verkopen met winst. Hierbij kunt u winst maken door waardevermeerdering van het vastgoed.
- Te beleggen in een vastgoedfonds zoals dat van Fortus. Hierbij verdient u geld doordat u rente ontvangt over uw investering.
Waarom beleggen in vastgoed?
Geld beleggen in vastgoed is een slimme manier om uw vermogen te laten groeien. U krijgt namelijk meer rente dan wanneer u uw geld op uw spaarrekening zet. Dit komt onder andere door:
De stabiele waardegroei
Vastgoed heeft een lange geschiedenis van stabiele waardegroei. Investeren in vastgoed betekent dat u uw geld veilig kunt laten renderen, zelfs in tijden van economische onzekerheid.
Bescherming tegen inflatie
Vastgoed is een uitstekende buffer tegen inflatie. Terwijl de waarde van geld kan dalen, stijgen vastgoedprijzen en huurinkomsten vaak mee met de inflatie. Zo blijft uw vermogen zijn waarde behouden.
Het verdienen van passief inkomen
Door vastgoed te beleggen, creëert u een stabiele bron van passief inkomen. U profiteert van extra inkomsten, zonder dat u hier actief iets voor hoeft te doen.
Direct of indirect beleggen in vastgoed: wat past bij u?
Een woning aankopen om deze te verhuren of verkopen met winst is direct beleggen in vastgoed. En investeren in een vastgoedfonds zoals dat van Fortus is indirect beleggen in vastgoed. Wat past bij u?
Direct geld beleggen in vastgoed
- Complex beheer. U moet zich verdiepen in wet- en regelgeving en het onderhoud van het pand op u nemen.
- Hoge kosten. Naast de aanschafprijs zijn er kosten voor onderhoud, reparaties en belastingen die uw rendement kunnen drukken.
- Niet altijd rendabel meer tegenwoordig. Door regelgeving zoals de Wet Betaalbare Huur zijn huurprijzen gereguleerd door de overheid en mag u deze niet meer zelf bepalen. Hierdoor is vastgoed verhuren niet altijd meer interessant en rendabel.
Indirect beleggen in vastgoed via Fortus
- Iedere maand gegarandeerd een vast percentage rente uitgekeerd. Van tussen de 7 en 8,5%. Het rentepercentage staat voor 3 jaar vast.
- Uw inleg wordt gebruikt voor de ontwikkeling van vastgoed. Vanuit het fonds worden bridgefinancieringen verstrekt aan projectontwikkelaars die duurzame woningen voor de koopmarkt gaan ontwikkelen.
- Geen tot nauwelijks risico op verlies en geen omkijken naar beheer. Uw inleg wordt verspreid over veel verschillende projecten waardoor het risico op verlies nihil is. Bovendien bent u zelf geen tijd en moeite kwijt aan het beheer van vastgoed.
Heeft beleggen in vastgoed nog zin?
Het is een veelgehoorde vraag sinds de vastgoedmarkt op zijn kop staat, en ook nog eens de Wet Betaalbare Huur is ingegaan. Heeft particulier beleggen in vastgoed nog zin? Ons antwoord daarop: ja, zeker. Mits u dit doet op de juiste manier.
Door de Wet Betaalbare Huur, hoge vastgoedprijzen en hoge rentes is direct beleggen in vastgoed (een pand aankopen en verhuren) inderdaad nauwelijks rendabel meer. Maar indirect beleggen in vastgoed (bijvoorbeeld investeren in een fonds zoals dat van Fortus) is wél absoluut nog interessant.
De vastgoedmarkt biedt namelijk genoeg kansen en stabiliteit om te profiteren van rendement. Door indirect te investeren in vastgoed krijgt u gegarandeerd rente over uw investering, loopt u nauwelijks risico op verlies en heeft u ook nog eens geen gedoe aan het beheer van een pand.
View more reviews here.
In vastgoed beleggen zonder risico op verlies: uw inleg altijd beschermd
Belegt u in het vastgoedfonds van Fortus, dan loopt u geen tot nauwelijks risico op het verliezen van geld. Dit komt doordat:
- Uw inleg wordt gespreid over meerdere projecten
Uw investering wordt gebruikt voor het toekennen van leningen aan projectontwikkelaars die duurzame, betaalbare woningen willen ontwikkelen voor de koopmarkt. We zorgen ervoor dat uw inleg wordt gespreid over verschillende vastgoedprojecten en regio’s. Het risico op het verliezen van veel geld is hierdoor nihil. - We alleen leningen uitkeren voor winstgevende projecten
Fortus heeft zelf ook veel ervaring in de vastgoedmarkt en wij weten precies wanneer een project winstgevend gaat zijn en wanneer niet. Projectontwikkelaars ondergaan een uitgebreide screening, vóórdat ze een lening krijgen. We financieren alleen projecten waarvan we zeker weten dat ze winstgevend zijn. - Uw belangen worden behartigt door de Stichting Obligatiehouders
Uw geld is bij Fortus goed beschermd. We vestigen altijd een eerste hypotheekrecht op het vastgoed, en de leningnemers tekenen zowel voor een zakelijke als persoonlijke borgstelling. Daarnaast houdt de Stichting Obligatiehouders toezicht op uw belangen, zodat uw investering veilig is.
Kan de leningnemer de lening onverhoopt toch niet terugbetalen, bijvoorbeeld doordat de veilingopbrengst te laag is? Dan kan de Stichting Obligatiehouders ervoor kiezen om het pand te veilen of het privévermogen van de leningnemer aan te spreken. Zo ervaart u geen nadelige gevolgen en ontvangt u nog steeds iedere maand uw rente.
Ook beleggen in vastgoed bij Fortus?
Wilt u meer weten over het investeren in vastgoed bij Fortus? Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in en laat u uitgebreid informeren!
Alles over vastgoed
Wilt u investeren in ons vastgoedfonds en uw vermogen veilig te laten groeien, zonder dat u er zelf omkijken naar heeft? Esther Dekker helpt u graag verder. Plan nu een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Ontdek uw investeringsmogelijkheden op de manier die u het beste uitkomt: fysiek of online, bij u thuis of op ons kantoor.
Veel gestelde vragen
In vastgoed beleggen via het fonds van Fortus? U krijgt 7 tot 8,5% rente op jaarbasis, naar rato maandelijks uitgekeerd.
Hoeveel rente u exact krijgt, wordt van tevoren vastgesteld en vervolgens staat het rentepercentage voor 3 jaar vast. Het precieze rentepercentage is afhankelijk van hoeveel geld u investeert. Hoe hoger de investering, hoe hoger het rentepercentage.
Na de looptijd van 3 jaar ontvangt u uw volledige inleg terug. Omdat u gedurende die 3 jaar rente heeft ontvangen over uw investering, is uw vermogen na 3 jaar gegroeid.
Uw investering wordt gebruikt om bridgefinancieringen te verstrekken aan projectontwikkelaars die duurzame en betaalbare woningen voor de koopmarkt willen ontwikkelen. Deze projectontwikkelaars betalen maandelijks rente over de lening. En na beëindiging van de looptijd wordt de gehele lening afgelost.
Vastgoed verhuren kan nog steeds interessant zijn in 2025 in Nederland, maar het is wel uitdagender geworden dan een paar jaar geleden om te profiteren van voldoende rendement. De voor- en nadelen:
Voordelen
- Er blijft veel vraag naar huurwoningen, vooral in stedelijke gebieden.
- Vastgoed behoudt zijn waarde relatief goed; huurprijzen kunnen meegroeien met de inflatie.
- U profiteert van stabiele huurinkomsten, vooral bij langdurige verhuur aan betrouwbare huurders.
Nadelen
- Door nieuwe huurwetgeving wordt middenhuur in veel gevallen gereguleerd. U mag de huurprijzen vaak niet meer zelf bepalen, waardoor vastgoed verhuren minder rendabel is.
- De rentes op een hypotheek zijn tegenwoordig erg hoog. Als u het pand financiert met een lening, drukt de hoge rente op uw rendement.
- De belastingen in box 3 zijn hoger geworden en de regels voor vastgoedbeleggers zijn strenger.