Fortus biedt maatwerk voor zowel investeren als financieren in vastgoed.
Bij Fortus staan vertrouwen, snelheid en vakmanschap centraal.
Het team van Fortus is al decennialang actief in de vastgoedmarkt. Wij kennen de regels, processen en uitdagingen van binnen en van buiten.
Fortus vindt voor vrijwel elk vastgoedvraagstuk een passende financieringsoplossing, afgestemd op de behoefte van de leningnemer.
Bij Fortus geloven we in écht persoonlijk contact. U heeft altijd rechtstreeks contact met ervaren vastgoedprofessionals die de markt door en door kennen.
Fortus specialiseert zich in verschillende soorten vastgoed. Staat uw soort project er niet tussen? Neem gerust contact met ons op — samen vinden we een passende oplossing.
Ontwikkeling en transformatie voor verkoop of herfinanciering.
Het splitsen van bestaande woningen om van 1 object meerdere verkoopbare assets te maken.
Residentiële verduurzamingsprojecten voor verkoop of herfinanciering.
Het transformeren van woningen of andere gebouwen voor de residentiële sector.
Bridge-financiering en transformaties naar woningen voor verkoop of herfinanciering.
Ontwikkeling en transformatie gericht op verkoop.
Fortus groeit in naamsbekendheid — zo zijn wij vier keer te zien geweest in het programma Ondernemerslounge op RTL Z. In aflevering 3 neemt een van onze founders, Drs. Esther Dekker, u mee in de wereld van vastgoedbeleggingen.
Met een heldere schets van het huidige investeringsklimaat laat Esther zien waarom Fortus een unieke mogelijkheid biedt voor investeerders die hun vermogen zowel veilig als met een bovengemiddeld rendement willen laten groeien..
Bij een obligatiefonds wordt uw investering verspreid over meerdere leningen binnen het fonds. Deze spreiding zorgt voor een lager risico, meer stabiliteit en vaak ook een hogere mate van liquiditeit (u kunt er gemakkelijker weer uit stappen).
Bij crowdfunding investeert u samen met anderen in één specifiek project. Dit kan een hoger rendement opleveren, maar brengt ook meer risico en minder flexibiliteit met zich mee.
Een obligatie is een schuldbewijs. U leent als belegger geld aan een bedrijf, overheid of andere partij. In ruil daarvoor ontvangt u periodiek rente, en krijgt u aan het einde van de looptijd (de vervaldatum) uw ingelegde bedrag terug.
Een obligatiefonds bundelt het geld van meerdere beleggers en investeert dit gezamenlijke kapitaal in een mix van leningen. Deze leningen verschillen in looptijd en rente, waardoor risico’s worden gespreid en het fonds stabieler rendement kan bieden.
Diversificatie
Door te beleggen in een obligatiefonds spreidt u uw investering over meerdere leningen. Dit verlaagt het risico aanzienlijk ten opzichte van een investering in één enkele obligatie.
Professioneel Beheer
Obligatiefondsen worden actief beheerd door ervaren professionals. Dit is ideaal voor beleggers die zelf minder tijd of kennis hebben om hun beleggingen te monitoren en te sturen.
Het eerste hypotheekrecht wordt standaard ondergebracht bij de Stichting Obligatiehouders, waarvan alle investeerders automatisch deel uitmaken. Zo zijn de zekerheden collectief geborgd.
Bij investeringen vanaf €1 miljoen kan Fortus een maatwerkoplossing aanbieden. In dat geval kunnen zekerheden, zoals het eerste hypotheekrecht en borgstellingen, rechtstreeks op naam van de geldverstrekker worden gesteld.
Fortus werkt met meerdere beschermingslagen om uw investering te beveiligen. Uw inleg wordt gespreid over meerdere projecten en leningnemers, waardoor het risico beperkt blijft. Daarnaast maken we gebruik van zekerheden zoals eerste hypotheekrechten, persoonlijke en zakelijke borgstellingen.
Als investeerder krijgt u toegang tot een beveiligd online portaal met real-time inzicht in uw investering. Heeft u vragen? Dan staat ons team altijd klaar om u persoonlijk te begeleiden.
Fortus Capital valt niet onder een directe AFM-vergunning. Wel hebben wij een meldingsplicht bij de AFM. Dit betekent dat wij verplicht zijn om de toezichthouder te informeren over onze activiteiten en investeringsproposities.
Hoewel dit geen actief toezicht inhoudt, onderstrepen we hiermee wel onze toewijding aan transparantie. Heeft u vragen over onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op – we staan klaar om u helder en open te informeren.
In verband met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de contractuele afspraken met onze leningnemers, kunnen wij geen individuele taxatierapporten of projectdetails verstrekken.
Deze werkwijze beschermt de privacy van onze leningnemers en is in lijn met de verplichtingen tussen Fortus en betrokken partijen. Bovendien wordt uw investering verspreid over meerdere projecten, wat zorgt voor risicospreiding én vertrouwelijkheid binnen het fonds.
Onze vastgoedprofessionals denken actief mee met beleggers én ontwikkelaars, om vastgoedprojecten te versterken en rendementen te optimaliseren.